İtirazlar Reddedildi, Mustafa Atlı Mazbatasını Aldı

İl Seçim Kurulunun da seçim sonuçlarına dair itirazları reddetmesiyle, Mustafa Atlı'nın mazbatası verildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Seçim Kurulunun da seçim sonuçlarına dair itirazları reddetmesiyle, Mustafa Atlı mazbatasını İlçe Seçim Kurulundan alarak resmen Belediye Başkanı oldu.

Mustafa Atlı, geçtiğimiz yerel seçimlerde en yüksek oyu alarak seçimi kazandı, ancak rakipleri Büyük Birlik Partisi adayı Gürdal Topal ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı Sudiye Gizem Aksoylu, Atlı’nın önceki görevinden zamanında istifa etmemesi sebebiyle seçilme yeterliliğine sahip olmadığını iddia ederek itiraz ettiler. Ayrıca seçim sonuç tutanaklarının tutarsız olması ve çok fazla geçersiz oy olması gibi sebeplerle de itiraz edildi.

Bu itirazların tamamı önce İlçe Seçim Kurulu, sonra da İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi ve Mustafa Atlı’ya mazbatasının verilmesi kararlaştırıldı.

İtirazlar YSK’ya

Bunun üzerine Gürdal Topal ve Gizem Aksoylu sosyal medya üzerinden açıklama yaparak itirazlarını Yüksek Seçim Kuruluna taşıyacaklarını belirttiler.

Tam kanunsuzluk uygulamasına mı geçiyoruz?

Büyük Birlik Partisi adayı Gürdal Topal İl Seçim Kurulunun kararına sert tepki gösterdi. Topal, “Tam kanunsuzluk uygulamasına mı geçiyoruz?” başlıklı bir gönderi yayınladı. Topal’ın açıklaması şu şekilde:

Tam kanunsuzluk uygulamasına mı geçiyoruz?
Kamu görevlileri, kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların, görevlerinden istifa etmeyerek bir şekilde aday olmaları ve
adaylıklarınında kesinleşmesi halinde artık tüm sayılan bu kişilerin adaylıkları iptal edilmeyerek Belediye Başkanı olarak görev mi yapabilecekler.
Bu sayılan kişilerin görevlerini ve yaptıkları hizmetleri bir şekilde gizleyip istifa etmeden aday olup adaylıklarının da kesinleşmesi halinde ve bu adayların adaylıklarınında düşürülmemesi halinde geçmişten bugüne kadar yapılan ve bugünden sonra yapılacak tüm seçimlerde Anayasanın 76. Maddesi, 1460 sayılı kararının hiç bir anlam ve öneminin olmadığı ve olamayacağı sonucu açıkça ortaya çıkacak ondan sonra bir hukuk devletinden bahsetmek mümkün olmayacaktır.
YSK TAŞIYORUZ.
Mazbata verilsede geçicidir süreç devam ediyor.

İtirazlar Reddedildi, Mustafa Atlı Mazbatasını Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

KozanHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!