Kozan’da Dev Canlı Hayvan Pazarı: 2024 Kurban Bayramı’na Yetişiyor!

Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Polat Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yapılan Canlı Hayvan Pazarı'nın 2024 Kurban Bayramı'na kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Polat Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Kozan’da gerçekleştirilen Canlı Hayvan Pazarı faaliyeti için önemli bilgiler paylaştı. 2022 yılında tasarım hizmeti alım işinin ihalesinin yapıldığını belirten Kaya, 2023 yılının ilk çeyreğinde yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yükleniciye bir yıl içinde tamamlaması için yer tesliminin yapıldığını ifade etti.

Kaya, devam eden yapım sürecinde olan tesisin, 13.372 m2’lik bir alan üzerine kurulu olduğunu ve 350 büyükbaş ile 2.400 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olduğunu aktardı. Tesisin içerisinde alıcı ve satıcıların konaklayabileceği 14 yatak kapasiteli konaklama ünitesi bulunduğunu belirten Kaya, ayrıca sosyal tesis, idari bina, karantina ahırı, yem deposu, kantar ve otopark gibi birimlerin de projelendirildiğini dile getirdi. Projenin toplam maliyetinin 2.3 milyon dolar olduğunu ve bir kısmının Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından finanse edildiğini ekledi.

Başkan Kaya, yüklenici firmanın orijinal teslim tarihini 2024 yılının Kasım ayı sonuna kadar belirlendiğini, ancak hedeflerinin 2024 Kurban Bayramı’na kadar bu devasa Hayvan Pazar Yeri’ni tamamlamak olduğunu vurguladı.

Kozan’da Dev Canlı Hayvan Pazarı: 2024 Kurban Bayramı’na Yetişiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

KozanHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!