Yedigöze İçme Suyu Projesi: Bölgemiz İçin Uzun Vadeli Çözüm

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adana'nın Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerini kapsayan Yedigöze İçme Suyu Projesi ile bölgedeki içme suyu sorununu çözme yolunda önemli ilerlemeler kaydediyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adana’nın Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerini kapsayan Yedigöze İçme Suyu Projesi ile bölgedeki içme suyu sorununu çözme yolunda önemli ilerlemeler kaydediyor. Projede 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bir arıtma tesisi inşaatı da bulunuyor.

Adana’nın dört ilçesinde yaşayan 159 mahallenin içme suyu sorunu, ASKİ tarafından yürütülen Yedigöze İçme Suyu Projesi ile son bulacak. Projeye, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesiyle hız verilmiş, su arıtma tesisinin yapımı ve içme suyu hatlarının döşenmesi gibi çalışmalar hızlandırılmıştır.

İmamoğlu ile Kozan arasında başlayan 37 kilometrelik içme suyu isale hattının 5 kilometrelik bölümü tamamlanırken, tesisin 2026 yılında tamamlanması ve günlük 116.000 metreküp su arıtma kapasitesi ile hizmete girmesi planlanıyor.

Kozan ilçesi için ise 50 kilometrelik içme suyu hattı ve 8 yeni su deposu inşa edilmesi hedefleniyor.

Projeler, Adana’nın uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmış olup, bölge halkına modern ve sağlıklı bir altyapı sağlama amacı güdülmektedir. Bu çalışmalar, gelecek nesillere daha sağlıklı yaşam alanları bırakmayı hedefleyen ASKİ’nin stratejik planları arasında yer almaktadır.

Yedigöze İçme Suyu Projesi: Bölgemiz İçin Uzun Vadeli Çözüm

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sanalbasin.com üyesidir
Giriş Yap

KozanHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!