Aladağ Kaymakamlığı Mesire Alanları Dışında Mangal Yakılmaması Konusunda Uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aladağ Kaymakamlığı Orman Yangınlarını önleme konulu bir toplantı yaptı. Toplantı sonucunda mesire alanları dışında kalan ormanlık bölgelerde mangal yapılması ve ya ateş yakılması yasaklandı. Bu yasağa uymayanlara ise para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmeliğin 32. Maddesi uyarınca oluşturulan Orman Yangınlarıyla ile Mücadele Komisyonu Kaymakam Hasan Ali KURT Başkanlığında toplandı.
t.
Orman Kanunu 76. Maddesinde yer alan “Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak yasaktır” hükmü uyarınca İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun almış olduğu karar gereği İlçemizde bulunan İlçe Devlet Hastanesi Karşısı Aladağ Mesire Alanı, Yedigöze, Eğni ve Küp Şelalesi haricinde mangal/semaver/ateş yakmak yasaklanmıştır.
Orman Kanunun 76. Maddesinde yer alan “Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak yasaktır.” Hükmü uyarınca Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunca belirlenen yerler haricinde orman alanları içerisinde mangal/semaver/ateş yakılması ve ormanlık alanların civarındaki yerlerde anız ve bitki örtüsü (bağ, bahçe artığı ot, dal vb.) yasaktır. İzin verilen ormanlık alanlar ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde 31.10.2024 tarihine kadar saat 20.00’a kadar mangal/semaver/ateş yakılabilecektir.
Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanmak yasaktır.
Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat gereği para cezası uygulanacaktır.
T.C. ALADAĞ KAYMAKAMLIĞI

Aladağ Kaymakamlığı Mesire Alanları Dışında Mangal Yakılmaması Konusunda Uyardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

KozanHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!