Köseli Köyündeki Yangından Etkilenen Vatandaşlara Psiko-Sosyal Destek

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan’da yaşanan yangın sonrası bölgedeki vatandaşlara psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla saha çalışmaları yürütüyor.

Köseli Köyündeki Yangından Etkilenen Vatandaşlara  Psiko-Sosyal Destek

Kozan'a bağlı Köseli mahallesinde 29 Temmuz 2024 tarihinde çıkan orman yangınının ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri ve Derman Ekipleri, yangından etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçti. Yangın mağdurlarına psikolojik destek sağlamak ve gerekli yönlendirmeleri yapmak amacıyla saha çalışmaları gerçekleştirildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı 2 sosyal hizmet uzmanı ve 2 psikologdan oluşan ekip, Kozan Derman Ekibi personelleriyle birlikte Köseli Mahallesi’nde hane ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde, yangından etkilenen 1’i engelli olmak üzere 46 erkek, 42 kadın ve 2 çocuk ile görüşme yapıldı. Toplamda 90 kişiye ulaşan ekip, vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek onları dinledi.

Uzman ekip, yangından etkilenen vatandaşlara psikolojik destek almak istemeleri durumunda Alo 153 hattını veya Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 0322 455 3784 numarasını arayarak destek alabileceklerini belirtti. Ayrıca, belediyenin çocuk, ergen ve yetişkin psikologlarının her türlü destek için hazır oldukları bilgisi paylaşıldı.

Ziyaretlerde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın sağladığı hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı. Bu çalışma, yangından etkilenen vatandaşların ruh sağlığına yönelik sürdürülen desteğin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.