Vali Köşger'den Kültür ve Sanata Tam Destek

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Köşger'den Kültür ve Sanata Tam Destek

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tepebağ Mahallesi'nde yer alan merkeze yaptığı ziyaret sırasında, Olgunlaşma Enstitüsü personeli tarafından karşılanan Vali Köşger, incelemelerde bulunarak, özellikle Yaşayan Atölyeler Bölümü'nde detaylı bir tur gerçekleştirdi.

Vali Köşger, dokuma, sanat tasarım, puşide ve ahşap oyma atölyelerinde incelemelerde bulunarak, bu atölyelerde üretilen eserlerin tasarım ve üretim süreçlerini yakından takip etti. Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi Müdürü Seher Coşkun'dan bilgi alan Vali Köşger, merkezin kültürel mirası geleceğe aktarma noktasındaki önemli rolüne dikkat çekti.

Ziyareti sırasında Vali Köşger, merkezde sergilenen tescilli Adana hasır örgü bilezik, tezhip ve hat sanatları ile Puşide Atölyesi'nde üretilen Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'ne ait Asiye Sultan Puşidesi ve Hürrem Sultan Türbesi'ne ait Hanım Sultan Puşidesi'ni inceledi. Üretim süreçleri hakkında yetkililerden aldığı bilgiler doğrultusunda, el sanatlarının Türk kültürünün önemli bir parçası olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, bu değerlerin yaşatılmasının ve geleceğe aktarılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ziyarete, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de katıldı. Vali Köşger, tüm vatandaşları merkezin faaliyetlerini görmek üzere Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'ne davet etti​​.