Tarihi Taşköprü Konukevi Adana Turizmine Kazandırıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşımak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Taşköprü Konukevi'ni restore ederek turizme kazandırdıklarını duyurdu.

Tarihi Taşköprü Konukevi Adana Turizmine Kazandırıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşımak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Taşköprü Konukevi'ni restore ederek turizme kazandırdıklarını duyurdu. Başkan Karalar, “Atalarımızdan miras kalan bu zenginlikleri korumak ve gelecek nesillere taşımak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Daha önce Dişçi Ethem Konağı, Şıh Cemil Konağı, Adana Sinema Müzesi ve Şakirpaşa Konağı gibi birçok tarihi yapıyı restore eden Adana Büyükşehir Belediyesi, son olarak Osmanlı Dönemi'nin izlerini taşıyan Taşköprü Konukevi'ni halkın hizmetine açtı. Tarihi yapı, şehrin önemli kültürel ve tarihi noktalarına yakın konumuyla ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak.

Konukevi, Sinema ve Kültürel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Kapılarını ilk kez açık hava sinema gösterimi ile açan Taşköprü Konukevi, her hafta düzenlenecek film gösterimleriyle Adanalılara yazlık sinema keyfi sunacak. Ayrıca, çeşitli kültürel organizasyonlar, atölye çalışmaları ve geleneksel Adana kültürünü tanıtma faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.

NİYET Akademi’den Özgün Dekorasyon

Konukevinin tarihi dokusuna uygun dekorasyonunu ise Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Akademisi (NİYET Akademi) üstlendi. Akademi öğrencileri ve eğitmenlerinin el emeğiyle hazırlanan tablolar, yatak örtüleri ve diğer dekoratif objeler, Taşköprü Konukevi'nde sergileniyor.

Adana Turizmine Katkı

Beş odası ve sekiz misafir ağırlama kapasitesi bulunan konukevinde, ziyaretçilere bahçe, teras ve ortak alanlarda kafe hizmeti de sunuluyor. Konukevi, kamu personelinin yanı sıra tüm halkın ziyaretine açık olacak. Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın tarihi ve kültürel dokusunu ortaya çıkarmak ve kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Etkinlikler ve daha fazla bilgi için "taskoprukonukevi" Instagram hesabı üzerinden takip edilebilir.