Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Bölgesel su ürünleri avcılığı ve satışında denetimlerin sıklığı artırılırken, sazangiller üzerindeki av yasağı 1 Mart'tan 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Olta ve diğer av araçlarıyla avcılık yapılması yasaklanırken, ihlal edenlere idari yaptırımlar uygulanacak.

Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü Bölge iç sularında su ürünleri avcılığı ve satışı üzerine denetimlerini yoğunlaştırılıyor.

Özellikle 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında, sazangiller familyasına ait balıkların avlanması kesinlikle yasaktır. Bu dönemde, sazangillerin yanı sıra diğer türlerin avlanması da yasaklanmış olup, olta veya diğer av araçları ile avcılık faaliyetinde bulunanlar tespit edildiğinde gerekli idari işlemler uygulanmaktadır.

Su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yapılan bu yasaklamalar, gelecek nesillere yeterli ve sağlıklı su ürünleri bırakmak ve ekolojik dengenin korunması için büyük önem taşımaktadır. İlçe genelinde, olta dışındaki av araçlarının kullanımı yıl boyunca yasaklanırken, olta ile avcılık yapmanın da bu dönemlerde sınırlı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yerel yönetim, ilçe müdürlüğü tarafından yapılan bu denetimler, su ürünleri stoklarının korunmasını ve doğal habitatların sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini amaçlamaktadır. Bölge sakinlerinden gelen destek ve iş birliği, bu tür yasakların başarısında kilit rol oynamaktadır.