Şehit Kaymakam Saim Bey Mezarı Başında Anıldı

Kozan Mezarlığı'nda Şehit Kaymakam Saim Bey için düzenlenen anma töreni ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine başlandı. Şehitler için dua edilirken, Türk bayrağı ve kırmızı karanfiller şehit mezarlarına bırakıldı.

Şehit Kaymakam Saim Bey Mezarı Başında Anıldı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına başlamadan önce Şehit Kaymakam Saim Bey mezarı başında anıldı. Törende Kur’an-ı Kerim okunarak, bütün şehitlerimiz için dualar edildi. Şehitlerimizin anısına kırmızı karanfiller mezarlarına yerleştirildi.

Anma programında, Şehit Kaymakam Saim Bey’in mezarına asılan Türk bayrağı özellikle dikkat çekti. Bu bayrak, 19 Mayıs’ta yapılacak olan törenlerde Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü tarafından alınarak, ilçe stadyumunda teslim edilecek. Kaymakam Arslanköylü, bu bayrağı 2 Haziran’da Kozan’ın Kurtuluş etkinlikleri sırasında Belediye Başkanı Mustafa Atlı’ya devredecek.

Şehitliğin ziyaretinin ardından gençler ve protokol üyeleri, Hükümet Konağı bahçesine kadar bir gençlik yürüyüşü gerçekleştirdiler. Burada düzenlenen ikinci programda Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin ve gençler, Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktılar.

Etkinlikler, 19 Mayıs gün boyu sürecek ve akşam 19.19’da Kozan İsmet isimli şehir stadyumunda özel bir program ile son bulacak. Bu programlarla birlikte, Kozan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanacak.