Osmaniye'de Vatandaşlar Dolandırıcılık Şüphesiyle Karakola Akın Etti

Mahalle muhtarının 500 TL değerinde yardım kartı dağıttığı söylentisiyle birçok vatandaş, kişisel bilgilerini ve görüntülerini yetkili olduğu söylenen şahıslara verdi. Vatandaşlar, kimlik bilgilerinin izinsiz kullanıldığı endişesiyle Hacıosmanlı Şehit Mehmet Çatal Polis Merkezi'ne dilekçe verdi.

Osmaniye'de Vatandaşlar Dolandırıcılık Şüphesiyle Karakola Akın Etti

Osmaniye'de 500 TL'lik yardım kartı karşılığında kimlik bilgileri ve görüntüleri alınan vatandaşların karakola başvurma süreciyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İddialara göre, mahalle muhtarının 500 TL değerinde yardım kartı dağıttığı söylentisiyle birçok vatandaş, kişisel bilgilerini ve görüntülerini yetkili olduğu söylenen şahıslara verdi. Vatandaşlar, kimlik bilgilerinin izinsiz kullanıldığı endişesiyle Hacıosmanlı Şehit Mehmet Çatal Polis Merkezi'ne dilekçe verdi.

Bahse konu olan Dilekçelerden Bir Tanesi Şu Şekilde;

Hacıosmanlı Şehit Mehmet Çatal Polis Merkezi Amirliği'ne

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2024/47819 dosya numaralı soruşturma evrakına eklenmek üzere, mahalle muhtarlığının 500 TL BİM markette geçerli yardım kartı dağıttığını duydum. Bununla ilgili olarak görevli olarak tanıtılan şahıs/şahıslara kimlik kartımı, kişisel bilgilerimi verdim. Burada benim yüzümün fotoğrafı/videosu çekildi. Bu olaylardan dolayı benim kişisel bilgilerimi iznim dışında kullanarak adıma Papara hesap veya başka bankalardan hesap açarak yasa dışı herhangi bir olayda kullanan şahıs/şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.

Gereğini arz ederim. Tarih: 26/09/2024


Kozanhaber ailesi olarak son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına karşı halkımızı dikkatli olmaya çağırıyor ve hayatın her anında kontrolü elden bırakmamaya davet ediyoruz.