Kozan'da Yangında Kül Olan Ormanlar Yeniden Yeşeriyor

Adana Orman Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda yangınlarda kül olan alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. Fotoğraflar çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne serdi.

Kozan'da Yangında Kül Olan Ormanlar Yeniden Yeşeriyor

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü, Acaryayla Orman İşletme Şefliği'ne bağlı Acaryayla-2 Endüstriyel Ağaçlandırma Sahası'nda yürütülen kültür bakım çalışmalarını başarıyla tamamladı. 2020 yılında başlayan ağaçlandırma faaliyetlerinin gerçekleştirildiği 805 hektarlık alanda ot alma, çapa ve sürgün kontrolü gibi kapsamlı çalışmalar yapıldı.

Bu sahada, orman varlığının güçlendirilmesi ve ekosistem çeşitliliğinin artırılması amacıyla başta kızılçam olmak üzere, lavanta, biberiye ve harnup gibi farklı bitki türleri de dikildi. Ayrıca, ormanın yangına dayanıklılığını artırmak için yol kenarlarına yapraklı türler ile servi fidanları ekildi. Bu tür çeşitliliği, bölgenin ekosistemini zenginleştirirken orman yangınlarına karşı da önemli bir koruma sağlıyor.

Yetkililer, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü olarak, ülkenin yeşil dokusunu koruma ve geleceğe daha yeşil bir Türkiye bırakma hedefiyle çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladılar.

Bu çalışmalar, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir orman yönetimi açısından bölge için büyük önem taşıyor.