Kozan'da Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin "Orman Benim" Etkinliği Düzenlendi

Kozan'da düzenlenen "Orman Benim" etkinliği, orman yangınlarının önlenmesi için yanıcı maddelerin azaltılması ve çöplerin temizlenmesini hedefliyor. Katılımcılar, etkinlikte orman yangınlarını tetikleyen unsurları topladı.

Kozan'da Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin "Orman Benim" Etkinliği Düzenlendi

Kozan’da, orman yangınlarının önlenebilirliğine dikkat çekmek amacıyla “Orman Benim” etkinliği düzenlendi.

Horzum Orman İşletme Şefliği’nde gerçekleşen etkinliğe, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, ilçe protokolü, Orman İşletme Müdürü Muhammet Onur Leylek, işletme müdürlüğü personeli, çevre ve ormancılık ile ilgili sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kozan Orman İşletme Müdürü yaptığı konuşmada, “Orman Benim” kampanyasının ormanlık alanlardaki yanıcı maddelerin azaltılması ve çöplerin temizlenmesiyle orman yangınlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesini hedeflediğini belirtti. Katılımcılarla birlikte, etkinlik kapsamında ormanda yangınların büyümesine sebep olan kuru dallar, yanıcı maddeler ve piknik sonrası bırakılan atıklar toplandı.

Orman yangınlarının önlenmesine yönelik bu önemli adım, çevre ve ormancılık alanında farkındalık oluşturarak toplumun katılımını sağlamayı amaçlıyor