Kozan’da Güvenlik Uygulamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kozan'da yapılan güvenlik denetimlerinde, silah ve mühimmat ele geçirilmiş, trafik ihlalleri nedeniyle ceza ve men işlemleri uygulanmış, uyuşturucu maddeler ele geçirilmiş ve çeşitli suçlardan aranan kişiler tutuklanmıştır.

Kozan’da Güvenlik Uygulamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kozan’da güvenlik uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca gerçekleştirilen “Kozan’a Güven Uygulamaları” kapsamında 34 farklı noktada yapılan denetimlerde, toplam 251 emniyet personeli görev aldı.

Denetimlerin Detayları

  • Silah ve Mühimmat Ele Geçirilmesi: Denetimlerde 1 adet Kalaşnikof marka tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek ve 150 adet fişek ele geçirildi.
  • Trafik İhlalleri ve Cezalar: 37 araca modifiye nedeniyle işlem yapılırken, 74 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 26 araç ve 12 motosiklet trafikten men edildi.
  • Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddeler: Toplam 67.12 gram ve 8 tablet muhtelif uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi.
  • Tutuklamalar: Uyuşturucu satıcısı 1 kişi, ateşli silahla mala zarar verme suçundan 1 kişi, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 kişi, görevi yaptırmamak için direnme ve görevli memura mukavemet suçundan 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan 1 kişi, Fetö/Pdy suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş cezası bulunan bir kişi olmak üzere toplamda 5 kişi yakalanarak sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

Kozan’da yapılan bu denetimler, ilçenin güvenliğini sağlamak ve suç oranlarını azaltmak amacıyla titizlikle devam etmektedir. Emniyet birimlerinin yoğun çalışmaları sayesinde, vatandaşların huzur ve güvenliği en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.