Kozan Belediye Meclisi Ekmek Fiyatlarını Konuştu

Kozan Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısında, BBP Meclis Üyesi Hakan Ağca tarafından gündeme getirilen ekmek fiyatlarının düşürülmesi talebi, meclis üyeleri arasında tartışma yarattı.

Kozan Belediye Meclisi Ekmek Fiyatlarını Konuştu
Photo by Vince M / Unsplash

8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kozan Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, Büyük Birlik Partisi (BBP) Meclis Üyesi Hakan Ağca, ekmek fiyatlarını masaya yatırdı. Ağca, Kozan Belediyesi tarafından işletilen ekmek büfelerinde satılan halk ekmeğin fiyatının, büyükşehir belediyesinin uyguladığı 5 TL seviyesine çekilmesini önerdi.

Belediye Başkanı Mustafa Atlı ise, belediyenin ekmek büfeleri aracılığıyla günlük olarak 10 bin adet ekmek satıldığını belirterek, ekmek fiyatlarının düşürülmesi durumunda, yerel ekmek üreticileriyle rekabetin artacağını ve bu durumun kapasite artırımı gerektirebileceğini ifade etti. Atlı, fiyat düşürme talebiyle ilgili olarak daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti ve “Bir çalışalım, tekrar konuşuruz.” dedi.

Kozan Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, tartışmanın devam edeceği 4 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Bu toplantıda, ekmek fiyatlarıyla ilgili kararların netleşip netleşmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.