Kozan'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Çerçevesinde Etkinlikler Yapılacak

Kozan Halk Eğitimi Merkezi, bu yıl dördüncüsü kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler ve programlar düzenleyecek. 3-6 Haziran 2024 tarihleri arasında Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleştirilecek etkinliklere tüm vatandaşlar davet edildi.

Kozan'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Çerçevesinde Etkinlikler Yapılacak

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye genelinde kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın bu yıl dördüncüsü, Kozan ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Osmanca, yaklaşık bir hafta sürecek ve tamamen ücretsiz olan program ve etkinliklere tüm Kozanlıları davet etti.

Her yıl Haziran ayının ilk haftasında düzenlenen ve bu yıl dördüncü kez kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Kozan’da çeşitli program ve etkinliklerle dolu dolu geçecek. Yıl boyunca istihdama yönelik açılan kurslarda yapılan ürünlerin sergileneceği açılış programı ile birlikte, üretimden istihdama, spordan müziğe, okuma-yazma kurslarından Kur’an-ı Kerim kurslarına kadar pek çok alanda açılan kurslardan elde edilen başarılar bu hafta içerisinde sergilenecek.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Osmanca, hafta ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftası ilçemiz Kozan’da da dolu dolu gerçekleştirilecek. Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından hazırlanan ve kurumumuz usta öğreticileri ve kursiyerlerinin büyük emek ve katkısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerimiz 3-6 Haziran 2024 tarihleri arasında her akşam saat 18:30’dan itibaren Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda kıymetli vatandaşlarımıza sunulacak olup, tüm halkımız davetlidir" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda düzenlenecek olan etkinlikler arasında, kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı çalışmaların sergileneceği stantlar, müzik dinletileri, spor gösterileri ve çeşitli atölye çalışmaları yer alacak. Etkinlikler sayesinde hem Kozan halkı eğitici ve eğlenceli zaman geçirecek, hem de hayat boyu öğrenme kültürünün önemi vurgulanacak.

Etkinliklerin amacı, vatandaşların hayat boyu öğrenme sürecine daha fazla katılım göstermelerini teşvik etmek ve bu süreçte elde edilen kazanımları paylaşarak yaygınlaştırmaktır. Kozanlılar, bu hafta boyunca her akşam gerçekleşecek etkinliklere katılarak, eğitici ve keyifli bir deneyim yaşayacaklar.