Adana Havalimanı Kapatılmasın!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li milletvekilleri, siyasiler ve Adanalılar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için basın açıklaması yaptı.

Adana Havalimanı Kapatılmasın!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li milletvekilleri, siyasiler ve Adanalılar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için basın açıklaması yaptı. Başkan Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın bölge için stratejik önemini vurgulayarak, “Adana Havalimanı kapatılmasın, bölge iki havalimanının hizmeti için uygun büyüklüğe ve nüfusa sahip” dedi.

Basın açıklamasına, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, ilçe belediye başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve binlerce Adanalı katıldı. Medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, bugüne kadar yapılan eylemler ve konuşmalar video gösterimiyle sunuldu.

Başkan Karalar, “Adana Şakirpaşa Havalimanı çok stratejik öneme sahip. Depremlerde kısa sürede yardımlar buradan ulaştırıldı. Ülkemiz deprem bölgesi, olası bir afette uçaklar 40 km öteye inmek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı. Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin toplamda 8 milyon nüfusa sahip olduğunu belirten Karalar, “Bölge iki havalimanını kaldıracak büyüklüğe sahip. Adana Havalimanı’nın kapatılmasının mantığı yok. Hem stratejik öneme sahip hem de NATO’ya kayıtlı” dedi.

Karalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana Havalimanı’nın kapanmayacağı yönündeki sözlerine atıfta bulunarak, “Devlet büyüklerimiz, Adana Havalimanı’nın kapanmayacağını söyledi. Biz de kapanacağına inanmıyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından yapılan protesto yürüyüşünde, havalimanının kapatılmaması için sloganlar atıldı ve pankartlar taşındı. Başkan Karalar, Adana’nın bölgenin lideri ve öncüsü olacağını vurguladı.