Fekeʼde Yıldırım Düşmesi Sonucu 13 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Adana’nın Feke ilçesinde meydana gelen olayda, bir vatandaşın keçilerini otlattığı sırada yıldırım düşmesi sonucu 13 küçükbaş hayvan telef oldu.

Fekeʼde Yıldırım Düşmesi Sonucu 13 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu
Fekeʼde Yıldırım Düşmesi Sonucu 13 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Olay, Feke ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesi Karaosman Deresi mevkiinde, saat 12.30 sularında gerçekleşti. Yüksel İlhan isimli vatandaş, keçilerini otlatırken aniden bastıran yağmur nedeniyle hayvanlar, korunmak için bir ağacın altına sığındı. Ancak kısa bir süre sonra ağaca yıldırım düştü ve yıldırımın etkisiyle 13 keçi telef oldu.

Olayın ardından Yüksel İlhan ve çevredeki diğer çiftçiler büyük üzüntü yaşarken, köylüler de duruma tepki gösterdi. Yaşanan bu olay, bölgede sıkça rastlanan yıldırım düşmesi vakalarına karşı tedbir alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. İlhan, hayvanlarının telef olmasından dolayı mağduriyet yaşadığını belirtti.

Yıldırım düşmesi sonucu hayvanlarını kaybeden Yüksel İlhan'ın zararının karşılanıp karşılanmayacağı konusunda yetkililerden bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar ise, özellikle yağışlı havalarda açık alanlarda hayvanların ve insanların yıldırıma karşı korunmaları gerektiğini vurguluyor.