DSİ, Adana’da Arazi Geliştirme Projesini Hayata Geçiriyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarım arazilerinde verimliliği artırmak ve modern sulama tekniklerini yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğü projelerine bir yenisini ekliyor.

DSİ, Adana’da Arazi Geliştirme Projesini Hayata Geçiriyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarım arazilerinde verimliliği artırmak ve modern sulama tekniklerini yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğü projelerine bir yenisini ekliyor. DSİ, Adana Ceyhan Ovası'nda 1. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında, 318 bin 460 dekar alanda verim artışı hedefliyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyle toprakta sağlıklı hava-su dengesinin kurulmasının amaçlandığını belirtti. Balta, "Bu projeyle yüksek taban suyunun bitki köklerinden uzaklaştırılmasıyla, tarım arazilerimiz daha verimli hale gelecek. Böylece bitki-toprak-su dengesi sağlanacak ve çiftçilerimizin mekanizasyon faaliyetleri kolaylaşacak" dedi.

Projede, 33 mahallede drenaj kanallarının temizliği ve derinleştirilmesi işlemleri sürüyor. Toprak ve taban suyu etüt çalışmaları başarılı bir şekilde devam ederken, ilerleyen aşamalarda kapalı drenaj hatları döşenecek ve diğer su yollarının bakımı yapılacak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek tüm işlemler, vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmaksızın yapılacak.

Genel Müdür Balta, Adana’daki çiftçilerin toprağa verdiği değeri vurgulayarak, "Çukurova’nın verimli topraklarını daha da değerli hale getirmek için çalışmalarımız sürecek" ifadelerini kullandı.