Çanakkale Ruhunu Yaşatan Gezici Müze Sergisi Ziyarete Açıldı

Çanakkale ruhunu Kozan’a taşıyan Gezici Müze Sergisi, kahraman ecdadımızın fedakarlıklarını hatırlatıyor. Hayat Boyu Eğitim Merkezi’nde açılan sergi, 5 Ekim’e kadar ziyarete açık. Tarihe tanıklık etmek için tüm halkımız davetlidir!

Çanakkale Ruhunu Yaşatan Gezici Müze Sergisi Ziyarete Açıldı

Kozan Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Gezici Müze Sergisi, Çanakkale Savaşları'nın kahramanlık destanını Kozan halkıyla buluşturuyor. Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nde ziyarete açılan sergi, ziyaretçilerini tarihin derinliklerine götürerek Çanakkale ruhunu yeniden yaşatmayı amaçlıyor.

Sergide, Çanakkale Savaşları'na dair görseller, tarihi belgeler ve savaş döneminden kalma çeşitli eşyalar sergileniyor. Ziyaretçilere, savaş sırasında yaşanan büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar, detaylı bir şekilde aktarılıyor. Sergi, tarihi olayları sadece yazılı anlatımlarla değil, görsel materyallerle de destekleyerek ziyaretçilerin bu destansı mücadeleyi daha yakından hissetmelerini sağlıyor.

Kozan Belediyesi, sergiye tüm halkı davet ederek milli bilinci pekiştirmeyi ve kahraman ecdadın hatırasını canlı tutmayı hedefliyor. Sergi, 5 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

Sergi Bilgileri:

  • Yer: Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi
  • Süre: 5 Ekim Cumartesi son

Tüm Kozan halkı bu anlamlı sergiye davetlidir.