Adana Valiliği'nden Yolsuzluk İddialarına İlişkin Basın Açıklaması

Adana Valiliği, Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'nde yolsuzluk yapıldığına dair iddialarla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığını ve sorumlu memurun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Ayrıca, iddialarda belirtilen yolsuzluk rakamlarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Adana Valiliği'nden Yolsuzluk İddialarına İlişkin Basın Açıklaması

Adana Valiliği, Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'nde yolsuzluk yapıldığı iddialarına yönelik çıkan haberler üzerine bir basın açıklaması yapmıştır. Açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığı ve sorumlu olduğu değerlendirilen memurun görevden uzaklaştırıldığı belirtilmiştir.

Açıklamada ayrıca, iddialarda adı geçen kurum müdürünün, soruşturma başlamadan önce ilgili mevzuat gereği il içi atama süreciyle Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitimi Merkezi'ne atandığı ifade edilmiştir. Soruşturmanın halen devam ettiği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eğitim Müfettişleri Başkanlığı tarafından yürütülen inceleme sonucunda tüm suçlu bulunanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı vurgulanmıştır.

Valilik, iddialarda belirtilen yolsuzluk rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapıldığını ifade etmiştir.

Yolsuzluk İddiası

Adana Seyhan Halk Eğitim Merkezi'nde, eski müdür C.Ç.'nin yaklaşık 50 kişiye usulsüz sigorta yaparak maaş ödemeleri sağladığı ve döner sermayeden kursiyerlere yapılan ödemeleri geri alarak zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Bu usulsüz işlemler sonucunda kurumun toplamda 120 milyon lira zarara uğratıldığı ve yaklaşık 20 kişinin haksız şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli edildiği belirtiliyor. Bu iddialarla ilgili olarak müfettişler tarafından soruşturma yürütülüyor.