Adana Valiliği'nden Dolandırıcılık Uyarısı

Adana Valiliği, son zamanlarda art niyetli kişilerin Valilik ve üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak iş adamları ve hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında kurban bağışı ve para talebinde bulunduklarını tespit etti.

Adana Valiliği'nden Dolandırıcılık Uyarısı

Adana Valiliği, son zamanlarda art niyetli kişilerin Valilik ve üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak iş adamları ve hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında kurban bağışı ve para talebinde bulunduklarını tespit etti. Bu kişiler, Valimiz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Özel Kalem Müdürü gibi yetkililerin isimlerini kullanarak vatandaşlardan para toplamaya çalışıyorlar.

Valilik, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Adana Valiliği veya herhangi bir kamu kurumunun, vatandaşlardan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi olmadığını belirtti. Valilik, hiçbir kamu yöneticisinin adını kullanarak telefonla yardım talep etmediğini vurguladı.

Valilik, bu tür dolandırıcılık girişimlerine maruz kalan vatandaşlardan, dolandırıcılara itibar etmemelerini ve bu durumu derhal Valiliğin Özel Kalem Müdürlüğü'nün (0322 458 83 27) telefon numarasına veya 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmelerini önemle rica etti.

Adana Valiliği, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilgilendirmeye devam edeceğini ve kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.