Adana Sarıçam'da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, Turunçlu Mahallesi'nde çıkan orman yangını, hızlı ve etkin müdahale sayesinde 1,5 saat içinde kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Adana Sarıçam'da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında yer alan Sarıçam ilçesi Turunçlu Mahallesi'nde, bugün saat 16.00 sıralarında bir orman yangını çıktı. Yangına, kara ve hava araçlarıyla saat 16.10’da müdahale edilmeye başlandı. Orman ekiplerinin hızlı ve koordineli çalışmaları sonucunda yangın, saat 17.30 itibarıyla kontrol altına alındı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi. Bu konuda, Adana Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve jandarma ekiplerinin ortak yürüttüğü detaylı bir inceleme çalışması başlatıldı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, ihmal ve dikkatsizliğin doğaya büyük zararlar verebileceğini vurguladı. Ormanların korunması adına vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiği ifade edildi.

Yetkililerden Uyarı: Yetkililer, "Yeşil vatanımızı korumak hepimizin sorumluluğu. Özellikle sıcak yaz aylarında küçük bir ihmalin bile büyük felaketlere yol açabileceğini unutmamalıyız" diyerek vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.