Adana Merkezli 'KUYU-17' Operasyonunda Suç Örgütü Çökertildi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği "KUYU-17" operasyonu, Adana merkezli olmak üzere İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Elebaşlığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Adana Merkezli 'KUYU-17' Operasyonunda Suç Örgütü Çökertildi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği "KUYU-17" operasyonu, Adana merkezli olmak üzere İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonlar sonucunda, elebaşlığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Organize Suç Örgütüne Ağır Darbe

Operasyonlarda, elebaşının da aralarında bulunduğu suç örgütü üyeleri yakalanarak adalete teslim edildi. Suç örgütünün, nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet gibi suçları örgütlü olarak işledikleri tespit edildi. Ayrıca, kurdukları sözde mahkemelerle mağdurlara ceza verdikleri ve taşınır-taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantajla el koydukları bu malları başkalarının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendi.

Ele Geçirilen Suç Delilleri

Operasyonlar sırasında, suç örgütünün faaliyetlerinde kullandığı av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiklerine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi.

Adaletin Kararlılığı

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonun ardından bir açıklama yapan yetkililer, organize suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," denildi.

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren Jandarma ekipleri, başarılı operasyonlarıyla suçla mücadelenin devam edeceğini bir kez daha gösterdi.