Adana Karataş'ta Sera OSB İçin Altyapı Protokolü İmzalandı

Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı işlerine dair protokol, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in başkanlığında düzenlenen bir imza töreni ile resmiyete kavuştu.

Adana Karataş'ta Sera OSB İçin Altyapı Protokolü İmzalandı

Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı işlerine dair protokol, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in başkanlığında düzenlenen bir imza töreni ile resmiyete kavuştu. Bu protokol ile 320 hektarlık alanda gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları; yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekomünikasyon sistemlerini kapsıyor.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram ve Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Demirci de yer aldı. Törende konuşan Vali Köşger, bu projenin Karataş ilçesinde tarıma elverişli olmayan arazilerde, topraksız tarım tekniği ile yıllık 100.000 ton domates üretimini hedeflediğini ifade etti. Ayrıca proje kapsamında 3.750'si kadın olmak üzere 5.000 kişinin istihdam edileceğini ve bu yatırımın Adana'nın bitkisel üretim hasılasının %10'unu karşılayacağını belirtti.

Projenin bölgeye ekonomik katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Köşger, Karataş'ın bölgenin sebze üretim merkezi olacağını söyledi. Tören, protokolün imzalanmasının ardından sona erdi.