Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlik Stratejisi Atölyesi

Adana Büyükşehir Belediyesi, ikinci 5 yıllık hizmet sürecini gençlerin katılımıyla planlamak için "Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi" düzenledi.NDI Türkiye ortaklığıyla gerçekleştirilen atölyede, Adana'nın geleceği için stratejik planlama ve politika önerileri tartışıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlik Stratejisi Atölyesi

Adana Büyükşehir Belediyesi, ikinci 5 yıllık hizmet sürecini gençlerin katılımıyla planlamak için "Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi" düzenledi. Sosyal İklim Derneği ve Uluslararası Demokratik Enstitüsü (NDI Türkiye) ortaklığıyla gerçekleştirilen atölyede, Adana'nın geleceği için stratejik planlama ve politika önerileri tartışıldı.

Gençlerin Katılımıyla "Nasıl Bir Adana"

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, genç gönüllüler, sivil toplum temsilcileri ve belediye yetkilileri "Nasıl Bir Adana" teması etrafında bir araya geldi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan Ayten Dolançay, stratejik plan sürecini anlatarak çalıştayı başlattı.

Hedef: Varsıl, Güvenli ve Keyifli Bir Adana

Atölyede, varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana hayali kurularak, güçlü mali ve bilgi yönetim sistemine sahip, kurumsallaşmış bir belediyenin gerekliliği vurgulandı. İnsan onuruna yakışır bir yaşam biçiminin tartışıldığı çalıştayda, halkın temel ihtiyaçlarına kolayca ulaşabildiği, sağlığa, eğitime ve bilgiye erişimin rahat olduğu bir Adana hedeflendi.

Gençlerin Talepleri ve Önerileri

Atölyenin devamında gençler, stratejik planlama süreci için belediyeden taleplerini sundu. Bu talepler, kent içi ulaşım güvenliğinin artırılması, sosyal ve kültürel imkanların çoğaltılması ve erişilebilir hale getirilmesi, yerel hizmetlerde eşitsizliğin giderilmesi ve genç kadınların karşılaştığı ayrımcılığın azaltılması konularına odaklandı.

"Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi", gençlerin aktif katılımıyla Adana'nın geleceği için önemli politika önerilerinin ortaya konduğu bir platform oldu.