Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Motivasyon Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde eğitim gören gençler için motivasyon ve kariyer planlama eğitimi düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Motivasyon Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz Büyükşehir Kurs Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler için “Kendi Geleceğini İnşa Etmek” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. Gençlere motivasyon ve hedef belirleme üzerine verilen bu eğitimde, Çukurova Üniversitesi Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar önemli tavsiyelerde bulundu.

Gençlere Güven ve Kariyer Tavsiyeleri

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte gençlere hitap ederek, şartlar ne kadar zor olursa olsun ülkeyi terk etmemeleri gerektiğini vurguladı. “Gençlere güveniyor ve inanıyorum. Ülkenin yükselişi gençlerin yükselişi ile mümkün olacaktır” diyen Karalar, gençlerin meslek seçiminde bilinçli adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Yeni Halk Kütüphanesi Müjdesi

Gençlerin enerjisinden memnuniyet duyduğunu belirten Karalar, eğitimde başarılı olabilmeleri adına kente ikinci büyük halk kütüphanesini kazandıracaklarını müjdeledi. Karalar, ücretsiz kurslarla fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, öğrencilerin dersi derste öğrenmeye önem vermeleri gerektiğini vurguladı.

“Ders, Derste Öğrenilir”

Başkan Karalar, öğrencilere derslerine zamanında ve düzenli çalışmaları gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Sadece son yılınıza yüklenmeyin, dersi derste dinleyin ve anlayın. Ders çalışmak bir süreçtir. Bu süreci doğru yönetirseniz, sınav senesinde işiniz çok daha kolay olacaktır.”

Ülkeyi Terk Etmemeye Çağrı

Gençlere ülke sevgisini aşılayan Karalar, çok sayıda gencin yurtdışına gitmesini üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Ne kadar genç beyin ülkemizde kalırsa, ülkemiz de o kadar gelişir. Ülkemize karşı sorumluluğumuz var, bu ülkeyi sevmek durumundayız” dedi. Kendisi de ülkeyi terk etmeyi hiç düşünmediğini vurgulayan Karalar, gençlerin yurtdışına gitmek yerine, Türkiye’de kalıp ülkeye katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Başarının Sırrı: Kendine İnanmak ve İşini Sevmek

Başarının sırrının kendine inanmak ve sevdiği işi yapmak olduğunu söyleyen Karalar, gençlerin kendilerine güvenmesini istedi. Başkan Karalar ayrıca, İnce Memed Halk Kütüphanesi’ne gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, kısa sürede kente ikinci halk kütüphanesinin kazandırılacağını duyurdu.

Bu toplantı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik desteğini pekiştirirken, gençlerin geleceklerine dair daha bilinçli ve motive adımlar atmaları konusunda önemli bir rehber oldu.