Adana Altın Koza’da Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Adana Altın Koza’da Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Adana'nın ünlü yazarı Orhan Kemal'in anısını yaşatmak amacıyla verilen bu prestijli ödüller, sinema dünyasına yıllarca emek veren isimlere takdim edilecek.

Bu yılın ödül sahipleri arasında yönetmen, genel koordinatör, yönetmen yardımcısı, senarist, görüntü yardımcısı ve oyuncu yönetmeni Muzaffer Hiçdurmaz; oyuncu Güler Ökten ve oyuncu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper yer alıyor. Ödüller, festivalin 23 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenecek olan Açılış Töreni’nde sahiplerine verilecek.

Üç Değerli Sinemacıya Emek Ödülü

Festival Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Orhan Kemal Emek Ödülleri’ni üç değerli sinemacıya vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” denildi. Ödül gerekçeleri ise şöyle sıralandı:

Gerçek Bir Sinema Emekçisi: Muzaffer Hiçdurmaz

Muzaffer Hiçdurmaz

Henüz 14 yaşında tanıştığı film setlerinde genel koordinatör, oyuncu, senarist, görüntü yardımcılığı ve oyuncu yönetmenliği görevlerinde çalışmış olan Muzaffer Hiçdurmaz, Türk sinemasının pek çok usta yönetmeniyle çalışmış ve uluslararası projelere katkıda bulunmuştur. 80’lerin olay yaratan filmlerinden “Çark”ın yönetmeni olarak tanınan Hiçdurmaz, bu yılın ödül sahiplerinden biri oldu.

Karakter Oyunculuğunun En İyilerinden: Güler Ökten

Güler Ökten

Kariyerine henüz 6 yaşında “Ölünceye Kadar Seninim” filmiyle adım atan Güler Ökten, 1960 yılından itibaren tiyatro sahnelerine çıkmaya başlamış ve Türk sinemasında sayısız klasikleşmiş filmde rol almıştır. “Bizimkiler”, “Leyla ile Mecnun” gibi dizilerdeki performanslarıyla da tanınan Ökten, karakter oyunculuğunun en iyi örneklerinden biri olarak ödüllendiriliyor.

Sesiyle de Hafızalarımızda: Mazlum Kiper

Mazlum Kiper

Şehir Tiyatroları'nda genel sanat yönetmenliği yapmış, “Hollywood Kaçakları”, “Yabancı Damat” gibi yapımlarda yer almış olan Mazlum Kiper, aynı zamanda Eşref Kolçak ve Tanju Gürsu gibi aktörlere sesiyle hayat vermiş bir seslendirme sanatçısıdır. “Yüzüklerin Efendisi” serisinde ‘Saruman’ karakterini seslendirmesiyle de hafızalarda yer eden Kiper, bu yılın Orhan Kemal Emek Ödülü’nün diğer sahibidir.

Ödüller, festivalin Açılış Töreni ile 23 Eylül’de takdim edilecek. Festival, bu yıl da sinema dünyasından önemli isimleri ve yapımları ağırlayarak Adana’nın kültürel zenginliğine katkıda bulunmaya devam edecek.