Adana Altın Koza Film Festivali'nin Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan Olacak

Festival, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Adana Altın Koza Film Festivali'nin Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan Olacak

Adana'da düzenlenecek olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı, ünlü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan olarak açıklandı. Festival, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu yıl, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ödülü kazanan eser, 1 milyon 500 bin TL para ödülü ile ödüllendirilecek.

Nuri Bilge Ceylan, sinema dünyasında "auteur" olarak tanınan ve uluslararası başarılar elde etmiş bir yönetmen. Ceylan, 1995 yılında çektiği ilk kısa film "Koza" ile sinema kariyerine başladı ve sonrasında "taşra üçlemesi" olarak bilinen üç uzun metrajlı film çekti. Bu filmler, Cannes Film Festivali'nde ve diğer uluslararası festivallerde önemli ödüller kazandı. Nuri Bilge Ceylan'ın en dikkat çeken eserlerinden biri olan "Kış Uykusu," Cannes'da Altın Palmiye ödülünü kazandı.

Festivalin Yürütme Kurulu'nun başkanlığını Menderes Samancılar yapıyor ve Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan kurulda yer alıyor.