9. Şehir Tiyatroları Festivali Adana'da Başlıyor

14 Ekim - 5 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 9. Şehir Tiyatroları Festivali, Adana’da tiyatroseverleri buluşturacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye tiyatroları, festival boyunca birbirinden etkileyici oyunları sahneleyecek.

9. Şehir Tiyatroları Festivali Adana'da Başlıyor

Adana, 14 Ekim - 5 Kasım 2024 tarihleri arasında 9. Şehir Tiyatroları Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin dört bir yanından belediye şehir tiyatrolarının katılımıyla gerçekleşecek olan bu büyük etkinlik, tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Tiyatro Festivali Gösterim Programı

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek oyunlar, her akşam saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak. Festivalin açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneleyeceği Savaş Dinçel’in ünlü eseri Uçurtmanın Kuyruğu ile yapılacak. Festivalin ilerleyen günlerinde ise Ordu, Gaziantep, Antalya ve Mersin gibi birçok şehirden tiyatro ekipleri sahne alacak.

Festival programı oldukça zengin. Brecht’in klasik eseri Kafkas Tebeşir Dairesi Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından, Ibsen’in Hedda Gabler oyunu ise Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek. Ayrıca Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası, Dario Fo’nun Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü ve Orhan Kemal’in Tersine Dünya gibi ünlü oyunlar da festivale renk katacak.

Festival, 5 Kasım’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahneleyeceği Kuş Öpücüğü oyunuyla sona erecek.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen festival, Türk tiyatrosunun önemli isimlerini ve eserlerini bir araya getirerek, Adana’da sanat dolu bir ay yaşatmayı amaçlıyor.