Zeydan Karalar Adanalılara Sivrisinekle Topyekun Mücadele Çağrısı Yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Nehri, TD8 Drenaj Kanalı ve Ceyhan'da yaptığı incelemelerde, sivrisinek üremesini engellemek amacıyla çevrenin temiz tutulması gerektiğini vurguladı.

Zeydan Karalar Adanalılara Sivrisinekle Topyekun Mücadele Çağrısı Yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehirde sivrisinekle mücadelede topyekun hareket edilmesi gerektiğini belirterek, drenaj kanalları, nehir yatakları ve dere kenarlarının temiz tutulması için Adanalılara çağrıda bulundu.

Başkan Zeydan Karalar, Adana ve Ceyhan'da çeşitli noktalarda yaptığı incelemelerde, özellikle DSİ tarafından hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle suyu kesilen ve bu sebeple yer yer bataklığa dönüşen Seyhan Nehri'nde sivrisinek üremesinin ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti. Karalar, köprü inşaatını sürdüren firmaya süreci hızlandırma çağrısında bulunduğunu ifade ederek, "Seyhan Nehir yatağının yeniden güzel görünümüne ve sağlıklı haline kavuşmasını diliyorum. Aksi halde devasa bir alan, sinek üretimi için çok uygun halde kalmaya devam edecek," dedi.

Ayrıca, Metal Sanayi Sitesi'ndeki TD8 Drenaj Kanalı'nın temiz tutulması gerektiğine de değinen Başkan Karalar, bu bölgede de sivrisinek üreme riskinin yüksek olduğunu belirtti. Sivrisinekle mücadelenin sadece belediye tarafından değil, halkın da katılımıyla topyekun bir şekilde yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Karalar, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Seyhan Nehri ve TD8 Drenaj Kanalı'nda bu konuda sorun var. Durum bu olunca sivrisinekle mücadele ederken problem yaşıyoruz ve daha çok para harcamak zorunda kalıyoruz. Şehirde sinek üretim alanları çoğaldığı sürece işimiz zorlaşıyor."

Zeydan Karalar, daha temiz ve sağlıklı bir Adana için tüm hemşehrilerini duyarlılığa ve çevreyi temiz tutma konusunda sorumluluk almaya davet ederek, "Herkes elini taşın altına koymalı," çağrısında bulundu.