Kozan’da Trafik Denetimlerinde 31 Araç Trafikten Men Edildi

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 12-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği yoğun denetimlerde 22 araç ve 9 motosiklet trafikten men edildi. Uygulamalar kapsamında ayrıca ruhsatsız silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, çok sayıda kişiye idari ceza uygulandı.

Kozan’da Trafik Denetimlerinde 31 Araç Trafikten Men Edildi

Kozan'da trafik güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak amacıyla 12-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde dikkat çeken sonuçlar elde edildi. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 42 farklı noktada 341 personelin katılımıyla yaptığı şok uygulamalarda, kurallara uymayan araç sürücülerine yönelik kapsamlı işlemler uygulandı.

Trafikten Men Edilen Araç Sayısı Dikkat Çekti

Denetimlerin en çarpıcı sonucu, 22 araç ve 9 motosikletin trafikten men edilmesi oldu. Araçların büyük kısmı modifiye, teknik yetersizlik ve belge eksikliği gibi nedenlerle trafikten çekilirken, motosiklet sürücülerine de çeşitli ihlaller nedeniyle cezai işlem uygulandı.

  • 16 araca modifiye nedeniyle işlem yapıldı.
  • 85 motosiklet sürücüsüne farklı gerekçelerle idari para cezası kesildi.

Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Asayiş uygulamaları sırasında 1 ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkı tabanca ve 2 adet fişek ele geçirildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise 1,88 gram ve 554 adet uyuşturucu/uyarıcı madde bulundu. Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 3 kişi gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.

Aranan Şahıslar Yakalandı

Uygulamalar sırasında ayrıca çeşitli suçlardan aranan şahıslar da yakalandı. Yakalananlar arasında dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti, ruhsatsız silah bulundurma ve yağma suçlarından hüküm giymiş ya da aranan 4 kişi yer aldı. Bu kişiler çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, benzer denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, vatandaşların trafik ve asayiş kurallarına uymaları yönünde çağrıda bulundu.