Kedi ve Köpek Sahipleri Dikkat: Çip Taktırmayanlara Ceza Yolda

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, evcil hayvan sahiplerini uyardı. Kedi ve köpek sahipleri için mikroçip ve aşı uygulamasında süreç daralıyor. 31 Aralık’tan sonra uygulama şartları değişiyor ve cezai yaptırımlar kapıda.

Kedi ve Köpek Sahipleri Dikkat: Çip Taktırmayanlara Ceza Yolda

Kozan’da evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından yürütülen mikroçip ve koruyucu aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için "son tarih" vurgusu yapıldı.

31 Aralık’tan Sonra Kurallar Değişiyor

Yapılan açıklamaya göre, evcil hayvanlarına henüz mikroçip taktırmamış olan vatandaşlar için 31 Aralık tarihi kritik bir eşik.

  • 31 Aralık'a Kadar: Yaş sınırı olmaksızın tüm kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılabilecek ve aşı işlemleri yapılabilecek.
  • 1 Ocak İtibarıyla: Yeni yılla birlikte sistem değişiyor. Bu tarihten sonra sadece 6 aylık ve daha küçük yaştaki evcil hayvanlara mikroçip takılabilecek.

Cezai İşlem Uyarısı: "Geç Kalmayın"

Yetkililer, yasal süresi içinde "can dostlarını" kayıt altına aldırmayan hayvan sahiplerinin idari para cezası ve çeşitli yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. Hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması amacıyla yürütülen bu çalışmada, vatandaşların duyarlı olması bekleniyor.

Kozan İlçe Müdürlüğü, ekiplerin sahada bilgilendirme ve uygulama çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek, tüm hayvan sahiplerini yıl bitmeden ilçe müdürlüğüne veya serbest veteriner hekimlere başvurmaya davet etti.