Anavarza Antik Kenti’nde Kazı Sezonu Vali Köşger’in Katıldığı Törenle Başladı

Kadim topraklarımızın en ihtişamlı kültürel miraslarından Anavarza Antik Kenti’nde kazı sezonu, Vali Yavuz Selim Köşger’in katıldığı törenle resmen başladı.

Anavarza Antik Kenti’nde Kazı Sezonu Vali Köşger’in Katıldığı Törenle Başladı

Kadim topraklarımızın en ihtişamlı kültürel miraslarından Anavarza Antik Kenti’nde kazı sezonu, Vali Yavuz Selim Köşger’in katıldığı törenle resmen başladı. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve kent protokolü de katıldı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Erhan, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte konuşan Vali Köşger, Adana ve ülkemiz için önemli bir projede yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti. Vali Köşger, “Bu topraklar, medeniyetlerin merkezi olmuş bereketli topraklardır. Anavarza Kenti de tarihin birçok döneminde yaşamın devam ettiği bir bölge. Burada yaptığımız çalışmalar insanlık tarihine ışık tutacak,” dedi.

UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Anavarza Antik Kenti’ndeki kazı sezonu, Vali Yavuz Selim Köşger’in vurduğu ilk kazmayla başladı.