AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci Partisinden İstifa Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının bir adli soruşturmada geçtiğini öğrendikten sonra partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu durumu büyük bir üzüntüyle karşıladığını ifade etti.

Zenbilci'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum."

Zenbilci'nin oğlu T. Zenbilci'nin, babasına ait araçta 20 kilogram sentetik uyuşturucuyla yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Ahmet Zenbilci, Adana’da uzun yıllardır aktif siyasette yer alan ve AK Parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan önemli bir isimdi. İstifasının ardından, özellikle Adana’da ve parti genel merkezinde nasıl bir yankı uyandıracağı merak ediliyor.

Olayla ilgili olarak yetkililerden ve AK Parti’den henüz resmi bir açıklama gelmezken, soruşturmanın seyrine göre siyasette daha fazla gelişmenin yaşanabileceği öngörülüyor.

Zenbilci'nin istifası, Türkiye siyasetinde dikkat çeken bir gelişme olarak kayda geçti.