Adana Altın Koza Yazlık Sinemalar Nostaljisi Başladı

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Yazlık Sinemalar programı, 2 Eylül’de Adana’da başladı ve deprem bölgelerine de taşınacak. Türk sinemasının komedi filmleri açık havada ücretsiz gösterilecek. Festival, 23-29 Eylül'de Adana'da gerçekleştirilecek.

Adana Altın Koza Yazlık Sinemalar Nostaljisi Başladı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Yazlık Sinemalar gösterim programı, Adana ve çevresinde sinema nostaljisini yeniden canlandırıyor. Festival öncesi başlayan etkinlik, sinemaseverleri açık havada buluştururken, deprem bölgelerine de umut taşıyacak.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Yazlık Sinemalar gösterimleri, 2 Eylül itibarıyla Adana’nın 7 ilçesinde başladı. Program, Adana’nın farklı noktalarında ve ardından depremden etkilenen bölgelere ulaşarak, sinemaseverlere nostaljik yazlık sinema deneyimi sunmayı hedefliyor. Gösterimlerin 15 gün boyunca süreceği etkinlikte, Türk sinemasının son dönem başarılı komedi filmlerinden bir seçki sunulacak.
Deprem Bölgesine Sinema Umudu

Adana'da başlayan Yazlık Sinemalar programı, 9 Eylül’den itibaren depremden etkilenen şehirlerde de gerçekleştirilecek. Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye gibi depremden zarar gören illerde yapılacak gösterimlerle, sinema aracılığıyla bu bölgelere moral ve umut taşınması amaçlanıyor.

Açık Havada Ücretsiz Gösterimler

Yazlık Sinemalar programında "Beynelmilel", "Mutlu Aile Defteri", "Yok Artık 1", "Yok Artık 2", "Görevimiz Tatil", "Aşk Mevsimi" ve "Nadide Hayat" gibi filmler yer alıyor. Gösterimler, Adana’nın çeşitli ilçelerinde, ardından ise deprem bölgesi illerde açık havada ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sinema nostaljisini tamamlayan gazoz ve çekirdek ikramı da izleyicilere sunulacak.

Film Gösterim Programı

Tarih Yer Gösterim
2 Eylül, Pazartesi Tufanbeyli / Tören Alanı Görevimiz Tatil
3 Eylül, Salı Saimbeyli / Pazar Yeri Yok Artık 1
4 Eylül, Çarşamba Feke / Ormancık Mah. Merkez Mutlu Aile Defteri
5 Eylül, Perşembe Kozan / Kubilay Parkı Nadide Hayat
6 Eylül, Cuma Aladağ / Atatürk Meydanı Mutlu Aile Defteri
7 Eylül, Cumartesi Yumurtalık / Şehit Jandarma Süleyman Kılıç Parkı Aşk Mevsimi
8 Eylül, Pazar Karataş / Atapark Yok Artık 2
9 Eylül, Pazartesi Defne (Hatay) / Çekmece Stadyumu Mutlu Aile Defteri
10 Eylül, Salı Kilis / Cumhuriyet Meydanı Nadide Hayat
11 Eylül, Çarşamba Nizip (Gaziantep) / Nizip Meydanı Yok Artık 1
12 Eylül, Perşembe Pazarcık (Kahramanmaraş) / Pazarcık Meydanı Nadide Hayat
13 Eylül, Cuma Adıyaman / Beynelmilel Beynelmilel
14 Eylül, Cumartesi Arguvan (Malatya) / Nazım Hikmet Meydanı Beynelmilel
15 Eylül, Pazar Malatya / Malatya Meydanı Yok Artık 1
16 Eylül, Pazartesi Osmaniye / Görevimiz Tatil Görevimiz Tatil
Festival Afişi ve Sinema Tutkusu

Bu yılki festivalin afişi, Albert Lamorisse'nin ünlü filmi "Kırmızı Balon"dan ilham alıyor. Sinema sanatına olan aşkı ve tutkuyu simgeleyen afiş, festivalin ruhunu yansıtan bir görsellik sunuyor.